company logo
Mosolyhét 2009


mosoly_1nap1. nap
Hát ilyen még nem volt!
Esőben még nem tartottunk mosoly-napot. (Egyszer kb 2 órát szemerkélt az eső az elmúlt  8 év alatt).
De most eljött a nem várt alkalom. Egész nap esett az eső,néhány perc kivételével. És amikor kezdtünk kiszállíngózni...újra megeredt az ég csatornája.
Nem volt mit tenni, a Petőfi iskola folyosóin, majd a tornateremben kellett a programokat lebonyolítani.
A szomorú, vésztjósló idő ellenére 397 gyerkőcöt regisztráltunk. A tábornyitást követően néhány koreográfiás énekkel lehetett megvidámodni, majd jött az uzsi. amit már csoportokban fogyasztottunk el. A kicsoportos beszélgetések az idei évben Jerikó városa köré csoportosulnak. Ma a két kémről hallotttunk, akiket Józsué kiküldött. Aranymondást is tanultunk. A kreatív asztaloknál tojástartókból állatokat, monogrammos láncot, üstököst lehetett készíteni, de volt agyagozás, arcfestés, henna festés. Ebéd előtt a csapatversenyek is lezajlódtak a tornateremben, majd jött az ebédelés. Délután a hazamenetel előtt az igazi eső mellett csoki-eső is hullott (ennek nagyobb sikere volt, mint a víz-esőnek).14 óra körül kezdett oszlani  a tábor, de volt aki még focizott, labdázott.
Reméljük, holnap az esőt nélkülöznünk kell...!
 
2. nap
Ma sem kedvezett az időjárás nekünk, illetve a tábornak. Már a regisztrációt is bent kellett lebonyolítani, mert zuhogott az eső. Egész fél 12-ig. Mikor már örültünk, hogy kitisztul, akkor megint kaptunk a "nyakunkba" egy kiadós esőt.. A nap utolsó 1-2 óráját végre kint tölthettük: boldogan szabadult ki a gyerekhad.
Ma is nagyon sokan voltunk: 353 főt regisztráltunk és pecsétet is adtunk a belépésnél, az emblémánkkal. Próbáltunk felkészülni az esőre, ezért a "közös" tevékenységeket megosztottuk, és amíg a felsősök sportoltak, addig az alsósok kézműveskedtek, majd cseréltek. A kézművesek ma hűtőmágnest, ajtó- koszorút, gyöngyből karkötőt és gyűrűt készíthettek, de megint sikere volt a henna és az arcfestésnek. Az agyagozásnál sem akart fogyni a sor...
A csoportos beszélgetés ma Jerikó elfoglalásáról szólt, arról, hogy nem kell semmitől megrettennünk, van segítség.
A szabad időben megint lehetett kosarazni, labdázni, énekelni, beszélgetni stb.
Reméljük, holnap már kedvezőbb időjárásunk lesz. Nem fog mindig esni, és végre igazán kiszabadulhatunk...!
3. nap
A környéken már nem esett, de ma délelőtt mi még bőven kaptunk esőt...! Majd csak ideér a jó idő!
Ma 12-kor lehetett kimenni az épületből, addig a "szokásos" módon, bent folytattuk a tevékenységünket.
364 gyerek volt jelen a táborban. A beszélgetés, a tanítás a vak Bartimeus meggyógyításáról szólt, arról, hogy van, lehet segítségünk.
A kreatív csoportnál só-liszt gyurmából medált, sajtosdobozból ügyességi játékot, valamint könyvjelzőt készíthetett az alkotni akaró. "Szokás szerint" sor állt a henna-festésnél, arcfestésnél, agyagozásnál.
A tornateremben lezajlódtak a sportversenyek, és VÉGRE kint, a sportpályán, délután a szabad program keretében volt foci, labdázás,stb.
Három nap eltelt a hétből, egyre jobban ismerik a gyerekek egymást és minket, de mi is őket!
4. nap
A mai nap talán egyik legfontosabb híre az , hogy mindössze néhány percig csöpögött az eső, így egész nap kint lehetett tartani a programokat.A jó időnek köszönhetően ismét sokan jöttek, 364 főt regisztráltunk. A reggeli regisztrációt követően ma sem maradhatott el a zenés "torna"és a hangos ováció. A csoportos foglalkozáson Zákeus életének egy jelentős eseményével ismerkedhettek meg a gyerekek.Ez a történet nagyon megérintette őket, hiszen majdnem mindenki átélte már, milyen rossz kiközösítve lenni, és arról is szó esett, hogy kinek a segítségével lehet megváltozni.
A szorgos kezűek ma agyagozhattak, gipszfigurákat festhettek és "molylepkével" gyarapíthatták a családot. A fiúk számára a foci és a röplabda volt a legvonzóbb elfoglaltság ismét.A mai napra jutott még egy meglepetés:A Tűzoltóság "kivonult",- de nem azért mert valami baj lett volna,- hanem a gyerekek örömére, akik felülhettek, vezethettek, tekergethettek kedvükre, míg a türelmes tűzoltók kedvesen mosolyogva álltak a kocsi mellett. Holnapra is ilyen szép napot kívánunk !
5. nap
Naptár sem kellett ahhoz, hogy bármelyik tanító megmondja a tábor utolsó napja van, hiszen milliószor hangzott el a nap egyik főkérdése:-Hány pontom van? Sokan elégedettek voltak,de akadt olyan is, aki már bánta, hogy nem gyűjtött (több) szemetet vagy nem töltötte ki a munkafüzetet.
Az időjárás ma többször megtréfált minket,de a kinti programok java részét meg tudtuk tartani. Természetesen ma is volt bibliai történet: Az irgalmas samaritánus példázatából tanulhatták meg, hogyan segíthetünk bajba jutott embertársainkon. Focival,kézilabdával és mindenféle labdajátékkal vezethették le a felesleges energiákat a fiúk és lányok,de aki ettől nyugodtabb foglalatosságra vágyott, az ma is kedvére választhatott: hama gyöngyöt, virágforgót vagy mozaikképet készít krepp-papírból.
A finom ebéd után pedig a héten összegyűjtött pontokat lehett "levásárolni".Egy biztos:innen senki nem távozott ma üres kézzel és reméljük üres szívvel sem.
A vasárnapi záróalkalomra pedig az imaházban kerül sor, ahol a fődíjak is átadásra kerülnek. Mindenkit szeretettel várunk!

Záró
Vége a hétnek! Volt sok izgalmunk, örömünk, esőnk és fáradságunk és megtapasztalásunk...
A mai nap az imaházban tartottuk meg a hét záróalkalmát. Nagyon sok, 150 gyermek jött el közénk, jó néhányan szüleikkel.
"Reggeli tornával" (a héten tanult mozgásos énekekkel) kezdődött az alkalom.Olyan sok  bátor énekes volt, hogy alig fértek el az emelvényen! Lelkesen mutogattak, énekeltek.
Utána a hét anyagát ismételtük át: aki jó választ adott, labdát kapott. Nagyon jól emlékezett a gyereksereg a tanultakra! Néha nehéz volt a sok jelentkező között  a sorrendet felállítani. Az aranymondások is sorra kerültek,azt is fújta a gyerekhad. 
Meláth testvér, (a táborvezető) külön ajándékokat adott át : a legtöbbet fejlődőnek, a foci- csapatnak, a legjobbnak stb.
Ezt követően került sor a nagy izgalommal várt sorsolásra: aki mind az 5 nap ott volt a táborban, és ezen a vsárnapon is jelen volt, annak nevei közül 4 került kihúzásra, akik 1-1 biciklivel távozhattak (akkor is, ha gyalog jöttek).
Ne felejtsük, ne felejtsétek el amiket tanultunk, tanultatok a héten!
SDG!
 

Angol tábor - Vác

A 13 éves, vagy idősebb gyermekeket várjuk angol napközis táborunkba július 10-15. között!
Facebook
Jelentkezés

Támogatóink

Köszönjük!!!

Programunkat a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta.

1 %

Köszönjük mindazoknak, akik adójuk 1%-át a Váci Baptista Misszió Alapítvány részére ajánlják fel!

1szazalek jo

Gyülekezetünk


honlap: www.vbm.hu

mosolyhét a facebookon