company logo
2014.06.25. szerda

KÉPEK !!!

Izgalmasan és (szerintem) mindenkinek jól telt a napja. Reggel kíváncsian figyeltük az eget: tudunk kint lenni, vagy mi lesz a programmal? A Jó Isten szeretete és gondoskodása megtapasztalható volt: míg az ország többi részén (Bp-n is!) eső volt, ill. azzal indult a nap, nálunk gyönyörű, napos, nem túl meleg idő volt. 8 óra után néhány perccel megérkezett a játszóház (Grund Klubhálózat) kocsija, és ámuló gyerekszemek előtt lekerültek róla a nagy-nagy játékok: ugráló vár csúszdával, trambulin, íjászati eszközök, szumó játék, óriás puzzlek, floor ball, twister, óriás logikai játék, gokartok, óriás malom. Nagyon nehezen telt a várakozási idő! Ahogy valami a formáját adta, máris le akartak csapni rá a gyerekek. De mi nem hagytuk magunkat, tartottuk a programot, így adva teret a játékok felállítására. Tánc, tízórai (sonkás-vajas kenyér + zöldségek), és csoportbeszélgetések. Ma a kapernaumi százados fiának meggyógyítása volt a téma: Jézus törődött az emberekkel és tud segíteni annak, aki kéri.
Aranymondásunk: "Boldogok, akik nem látnak és hisznek. "(János 20:29).

 

 szerda


10 órától birtokba vehettük a felállított eszközöket. Van, amit verseny keretek között, van, amit sorállás alapján használhattak a gyerekek. Nagy sikerük volt a játékoknak.
Más program lehetőségek is voltak. A rendőrség drogmegelőzési asztalánál bemutattak bizonyos vizsgáló eszközöket, játékos formában ismerkedhettek az ezzel kapcsolatos tudnivalókkal.A tornateremben a Gyermekjóléti Szolgálat szervezésében volt lehetőség ebben a témakörben elmélyülni, felvérteznie magát mindenkinek a tudnivalókkal. Ezzel egy időben a gyerekek másik csoportja diavetítést, összeállítást nézhetett meg a hegyekről Szendrő Szabolcs hegymászó beszámolója keretében, aki saját tapasztalatai  alapján arra biztatott: amit elhatároztunk, amellett tartsunk ki, legyünk ragaszkodóak a céljainkhoz.
Természetesen ma is működtek a kreatív asztalok, de ma valahogy kisebb létszám mellett (kivéve az arcfestést, ami ma is osztatlan sikert aratott). Az "elszánt" kézműveskedő gyerekek ma szalagból karkötőt, WC-papír gurigából kígyót v. baglyot  csinálhattak, hamagyöngyözhettek, de megint volt fonalfonásra is lehetőség.
Az ebéd: tojásleves és gyros sült krumplival és mártással. Volt, aki "nem ért rá" ebédelni, mert várta a játék...Ami ebéd után valóban folytatódott.
A drogprevenciós program keretében 100 db lufi szállt 13 órakor egyszerre a magasba, emlékeztetve a gyerkőcöket a hallottakra, tanultakra a témával kapcsolatban.

 

Szabad helyek száma

17 db

Angol tábor - Vác

A 13 éves, vagy idősebb gyermekeket várjuk angol napközis táborunkba július 10-15. között!
Facebook
Jelentkezés

Támogatóink

Köszönjük!!!

Programunkat a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta.

1 %

Köszönjük mindazoknak, akik adójuk 1%-át a Váci Baptista Misszió Alapítvány részére ajánlják fel!

1szazalek jo

Gyülekezetünk


honlap: www.vbm.hu

mosolyhét a facebookon