company logo
2008 Mosoly7

1.nap

Kicsit megváltozott helyszínen, a Petőfi iskolában vártuk a nebulókat, 2-14 éves korig, 9-14,15 óráig, Már fél nyolckor ott voltak az első fecskék. Mindenkinek regisztráltatnia kellett magát, és kapott ezért egy színes csuklószalagot, ami egyben a játékos sportvetélkedőre szóló beosztást is jelentette.Az első nap 325 gyereket írtunk össze, osztályok szerinti  sorrendben. Ez a sorrend a beszélgetés korosztályonkénti elosztására szolgált.
A táborvezető /Meláth Attila/ 9 órakor megnyitotta a tábort,a tudnivalókat,szabályokat ismertetve. Reggeli tornaként koreográfiás énekeket tanultak a gyerekek, átismételve a tavaly tanult dalokat is. Utána jött a tízórai, majd a csoportos beszélgetések. Ma a csúfolódásról beszélgettünk. Utána megittuk a kapott /köszönet érte!/ hideg kakaókat, majd jöttek a játékos sportversenyek / vizibombadobálás, labdavezetés, fej közötti labdavivés/.Ezt követte a szabadon választott program: focibajnokság,kézművesség /pl zacskó -báb, emléklap, memória karkötő,mobil dísz készítés, arcfestés/ és egyéb szabad játék /homokozás, mászókázás, labdázás/.
Fél egytől mentünk ebédelni /zellerkrémlevest és töltöttpaprikát/, utána folytatódott a szabad játék.
14 órától mentek haza a gyerekek, ill. jöttek értük a szülők.
Holnapra az is hozzon sapkát, aki ma elfelejtette! Várunk Benneteket újra!

 


2. nap

Hát, ma sem fáztunk! Ennek ellennére  kb 340  gyermek jött el a mai napra is,kicsivel többen, mint tegnap.
A regisztráció után kezdődött a reggeli torna, majd a gyülekezetünk Magvető Bábcsoportja szórakoztatta az apróságokat. A meleg miatt a programon változtattunk, és  korábbi időpontban tartottuk a játékos, sportos  vetélkedőket /három féle vizibombás játék, labda lábbal vezetése, ping-pong labda vivés kanállal/.
Korcsoportonként kaptuk meg a pizzát /ez úton is köszönjük/, majd a tízórait lehetett pótolni kenyerekkel.
A beszélgetés Naámán története alapján arról szólt, hogy egy gyermek is tud segíteni, és nem a bosszúállás kell, hogy irányítsa életünket.
A szabad program keretében folytatódott a focibajnokság, a szabad játék, a kézműves foglalkozás /agyagozás, kéz -és arcfestés, cserépfigurák, virág kitűző készítése, halas papírdúc technika/.
Ebéd után /zöldségleves és rakottburgonya/  újból szabad program, majd "cukor-eső".
Két óra után indulhatott haza a gyermekhad.

 


3. nap

Tovább folytatódott a mosoly 7 és a kánikula, de a gyerekek kedvét ez továbbra sem vette el.
Most 312 főt regisztráltunk / és ki tudja, hogy a többszöri felszólítás ellenére hányan nem iratkoztak be/.
Koreográfiás énekekkel kezdtük a napot, ez volt ma a reggeli torna.Utána a játékos sportvetélkedők következtek, majd a tízórai: hamburger /köszönjük a  felajánlónak/.
Ma a beszélgetés alaptörténete a királyi ember fiának meggyógyítása volt, és ezzel kapcsolatban több téma merült fel: mit jelent valamit tényleg elhinni, vagy csak ráfogni valamire, hogy hiszünk; Jézusnak mindenre van hatalma stb.
A szabad programon belül az ismert lehetőségek voltak /foci, játék, kézműves foglalkozás: csipesz figurák, arc- és testfestés, selyempapír- állókép, gyöngytechnikás mobil dísz, kulcstartó,gyűrű./
Ebédre zöldborsólevest és paprikáscsirkét kaptunk, majd folytatódott a játék.
14 órakor "cukoreső" zárta a hivatalos programot.

 


4. nap

A Mosoly 7 tovább folytatódott / és a kánikula is, bár ma legalább mozgott a levegő!/ A 300 főt  ma is meghaladta a létszám.Regisztráció után jött az énektanulás koreográfiával, majd a sportos játékok / kígyójáték, pók- és rákjárás labdával, célba rúgás, sorfutás/, utána a tízórai  /szalámis kenyér és gyümölcs/ /köszönjük  a felajánlónak/.
Ezt követte a csoportos beszélgetés, ma ismert szereplőkkel, Dáviddal és Góliáttal. Megtanulhattuk, hogy nincs reménytelen helyzet, nem kell feladni, bízhatunk  a segítségben..
A szabad játék, a focibajnokság, a kézművesség /hűtőmágnes, fonalgrafika, szélforgó / is folytatódott, majd ebédelni ment a gyereksereg: gulyásleves és tejbedara  volt a két fogás.Ebéd után jött a várva várt fagyiiiii!  /Köszönjük a felajánlónak!/  14 órakor énekkel és "cukoresővel" zárult a nap.

 


5.nap

Eljött a hét utolsó napja!
Az éjjeli vihar  és reggeli boru láttán kíváncsiak voltunk, hogy alakul a nap, jönnek- e a gyerkőcök, le tudunk- e ülni a fűre, esetleg kapunk-e a nyakunkba egy újabb zivatart?
A gyerekek kitartása nem változott: 300 főt regisztráltunk az utolsó nap is! Az idő is kitisztult, még melegünk is lett.
A program a megszokott rend szerint alakult: koreográfiás énekek, sportversenyek,  tízórai /májkrémes kenyér paprika-paradicsommal/ beszélgetések. Az e napi foglalkozás az ötezer ember megvendégeléséről szólt. Megtanultuk, hogy egy kisgyerek is tud segíteni,ha önzetlen, illetve nincs olyan gond, ami Jézussal nem oldható meg.
Ezt követte  a szabadprogram: focibajnokság,kézművesség /napellenzős sapka, dekorgumi karkötő, hamagyöngyözés, kéz-arcfestés/ egyéb játék.
Ebéd után /gyümölcsleves,rántottszelet törtburgonyával, uborkasalátával/ elérkezett az egész heti munka értékelése. A gyerekek a hét folyamán pontokat gyűjthettek, amit ma "levásárolhattak". Sok értékesebb és kevésbé értékes dolog közül választhattak munkájuk és izlésük szerint.A gyerekek fegyelmezetten vették tudomásul a vásárlás rendjét. A focibajnokság eredményhirdetése is megtörtént,majd a táborzárás, természetesen "csoki- és cukoresővel".


Hála legyen Istenünknek, hogy segítségével megrendezhettük a Mosoly 7-t. Köszönjük a segítőknek, a felajánlóknak a munkát, pénzt, adományokat! Köszönjük a szülőknek, hogy ránk bízták egy hétre csemetéjüket! És köszönjük Nektek Gyerekek, hogy eljöttetek!!!
Jövőre, Veletek ugyanitt?! /Elbocsátva  a nagyokat, várva az új kicsiket!/


SDG!!!= (Soli Deo Gloria!)

 

Angol tábor - Vác

A 13 éves, vagy idősebb gyermekeket várjuk angol napközis táborunkba július 10-15. között!
Facebook
Jelentkezés

Támogatóink

Köszönjük!!!

Programunkat a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta.

1 %

Köszönjük mindazoknak, akik adójuk 1%-át a Váci Baptista Misszió Alapítvány részére ajánlják fel!

1szazalek jo

Gyülekezetünk


honlap: www.vbm.hu

mosolyhét a facebookon